Karamelová bábovka z pohankové mouky
Ingredience:
- 7 dkg pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 3 vejce (vážená ve skořápce 20 dkg)
- 5 dkg třtinového cukru
- 7 dkg kukuřičného škrobu
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1,2 dl oleje
- 30 dkg karamelového salka
- máslo a mouka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Žloutky dobře ušleháme s cukrem (asi 2 minuty metlou). Přilijeme olej a šleháme další asi 1 minutu. Přidáme salko a opět dobře rozšleháme.
Přimícháme ostatní suroviny a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku o průměru 20 cm.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů na spodním roštu asi 35 až 37 minut. Kdyby se vám začal vršek připalovat, tak ke konci pečení můžete bábovku přikrýt alobalem.
Pamatujte na to, že každá trouba peče jinak – než bábovku vyndáte, zkuste těsto špejlí nebo párátkem, jestli je již upečené.
Bábovku vyklopíme na mřížku a necháme ji vychladnout.
Chybí vám se spíži pohanková Pernerka a přitom si chcete upéct karamelovou bábovku? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.