Karamelová bábovka s jablky

Share on Facebook
1 porcí
1 / 5náročnost
85 min

Ingredience:

  • 35 dkg pšeničné polohrubé mouky Pernerka
  • 4 větší vejce
  • 15 dkg třtinového cukru
  • 1,5 dl oleje
  • 1 kondenzované karamelové mléko (39,5 dkg)
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 75 ml až 1 dl mléka
  • 30 dkg jablek

Dále:

  • Máslo a mouka do formy na bábovku

Tipy a Triky:

Po vyndání z trouby necháme bábovku několik minut odpočinout, než ji vyklopíme z formy. 

Postup:

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem šleháme jednu minutu, přidáme olej a opět šleháme minutku, přidáme salko (kondenzované karamelizované mléko) a vyšleháme. Cukr se úplně nerozpustí, ale to je v pořádku.

Do mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme do vyšlehané směsi, přilijeme mléko, promícháme a vmícháme na menší kousky nakrájená oloupaná jablka (cca ¼ cm kousky).

Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků.

Nalijeme do formy vymazané máslem a polohrubou moukou vysypané formy o průměru 23 cm.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. na spodnějším roštu cca 60 minut.

Nezapomeňte, že se v době pečení můžeme lišit. Každá trouba peče jinak a nemusíme mít také stejně silnou formu. 

Chybí vám se spíži pohanková Pernerka a přitom si chcete upéct karamelovou bábovku? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.