Karamelová bábovka s jablky
Ingredience:
- 35 dkg pšeničné polohrubé mouky Pernerka
- 4 větší vejce
- 15 dkg třtinového cukru
- 1,5 dl oleje
- 1 kondenzované karamelové mléko (39,5 dkg)
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 75 ml až 1 dl mléka
- 30 dkg jablek
Dále:
- Máslo a mouka do formy na bábovku
Tipy a Triky:
Po vyndání z trouby necháme bábovku několik minut odpočinout, než ji vyklopíme z formy.
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem šleháme jednu minutu, přidáme olej a opět šleháme minutku, přidáme salko (kondenzované karamelizované mléko) a vyšleháme. Cukr se úplně nerozpustí, ale to je v pořádku.
Do mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme do vyšlehané směsi, přilijeme mléko, promícháme a vmícháme na menší kousky nakrájená oloupaná jablka (cca ¼ cm kousky).
Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do formy vymazané máslem a polohrubou moukou vysypané formy o průměru 23 cm.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. na spodnějším roštu cca 60 minut.
Nezapomeňte, že se v době pečení můžeme lišit. Každá trouba peče jinak a nemusíme mít také stejně silnou formu.
Chybí vám se spíži pohanková Pernerka a přitom si chcete upéct karamelovou bábovku? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.