Karamelová bábovka s jablky

Postup

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem šleháme jednu minutu, přidáme olej a opět šleháme minutku, přidáme salko (kondenzované karamelizované mléko) a vyšleháme. Cukr se úplně nerozpustí, ale to je v pořádku.

Do mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme do vyšlehané směsi, přilijeme mléko, promícháme a vmícháme na menší kousky nakrájená oloupaná jablka (cca ¼ cm kousky).

Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků.

Nalijeme do formy vymazané máslem a polohrubou moukou vysypané formy o průměru 23 cm.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. na spodnějším roštu cca 60 minut.

Nezapomeňte, že se v době pečení můžeme lišit. Každá trouba peče jinak a nemusíme mít také stejně silnou formu. 

Chybí vám se spíži pohanková Pernerka a přitom si chcete upéct karamelovou bábovku? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129