Ingredience
- 25 g rýžové hladké Pernerky
- 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
- 90 g moučkového cukru
- 20 g kvalitního kakaa
- špetka himalájské soli
- máslo na potření pečicího papíru
Na krém:
- 500 g tučného tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce moučkového cukru
- 125 g jahod
- 125 g malin
Tipy a triky
Pokud se bojíte, že nebudete umět roládu zarolovat, můžete si upéct korpus, rozříznout ho na dva stejné díly, promazat krémem a jen přiklopit. Vzniknou Vám krásné řezy.
Postup
Bílky si v robotu dáme šlehat se špetkou soli. Když nám začnou bílky bělat, začneme po lžících přidávat moučkový cukr, dokud neušleháme tuhý lesklý sníh.Do sněhu zašleháme pomalu žloutky. Nakonec pouze ručně zamícháme kakao a rýžovou mouku.
Na plech si dáme pečicí papír, který z obou stran potřeme máslem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír a roládu pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
Upečenou roládu si sundáme z plechu, necháme chvilku zchladnout a zarolujeme.
V robotu si vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem a smetanou ke šlehání do tuhého krému.Roládu si rozložíme a potřeme krémem (necháme si zhruba jednu čtvrtinu krému na ozdobení rolády). Do krému narovnáme zhruba dvě třetiny malin a jahod, které si pokrájíme na menší kousky a znovu zarolujeme.
Zbylý krém si naplníme do sáčku a ozdobíme roládu. Nakonec poklademe čerstvým ovocem.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
