Ingredience
- 310 g pšeničné celozrnné hladké Pernerky
- 225 g jogurtu
- 115 g změklého másla
- 80 g nastrouhaného tvrdého sýra
- 6 g prášku do pečiva
- 1 stroužek utřeného česneku s ½ lžičky soli
- Mléko na potření
- Kmín nebo seznam na posypání
Tipy a triky
Celozrnnou hladkou mouku Pernerku můžete nahradit pšeničnou hladkou Pernerkou, do těsta můžete také přidat smaženou cibulku nebo najemno nakrájenou slaninu.
Postup
Nejdříve si smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Poté přidáme jogurt, změklé máslo, sýr a utřený česnek se solí.
Zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na 2 poloviny. Každou polovinu vyválíme do obdélníku na cca 3mm silný plát. Nejlépe se těsto rozválí mezi 2 pečícími papíry.
Vyválené těsto i s pečícím papírem přendáme na plech. Pomašlujeme mlékem a posypeme kmínem či sezamem. Následně rozkrájíme na libovolně dlouhé tyčinky.
Pečeme při teplotě 175˚ C cca 25 minut do zlatova.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
