Jablečný cupcake se skořicovým krémem

Postup

Postup přípravy  korpusu

Jablka oloupejte, nastrouhejte nahrubo zkaramelizujte s cukrem. Do zkaramelizované směsi vmíchejte datlovou pastu a nechte vychladnout. Do mísy od kuchyňského robotu vyklepněte vejce, nalejte olej, mléko a promíchejte. V druhé míse prosejte žitnou celozrnnou hladkou mouku, skořici, kypřicí prášek a promíchejte. Sypkou směs postupně zapracujte do těsta. Nakonec přidejte zkaramelizovaná jablka. Předem připravené košíčky naplňte přibližně centimetr pod okraj. Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut na 165 °C. Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí. Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. Po vychladnutí je vyndejte z plechu a nazdobte je.

Postup přípravy krému

Všechny mléčné produkty vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin, začněte šlehačkou, přidejte mascarpone a tvaroh. Poté přidejte cukr a lžičku skořice. Postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty. Dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jím vychlazené dortíky naplněné restovanými jablíčky.

Zdobení

Cukr nechte rozpustit na karamel, poté v něm obalte ořechy. Stejný postup opakujte s jablky. Na krém zdobte až po vychladnutí.

Recept připravila @leliscupcakes


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129