Italský bílý chléb Pane Casereccio

Share on Facebook
1 bochník porcí
2 / 5náročnost
160 min

Ingredience:

  • 500 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
  • 50 ml olivového oleje 
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 sáček sušeného droždí 
  • 1 lžička cukru/medu 
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušených bylinek (můžeme vynechat pokud chceme chléb bez příchutě)

Tipy a Triky:

Postup:

Do mísy dáme všechny ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto. 

Vypracované nelepivé těsto potřeme po povrchu olivovým olejem a na teplém místě necháme hodinu kynout zakryté utěrkou. 

Nyní těsto vyklopíme na pracovní desku a důkladně ho prohněteme – povytahujeme ho do stran, překládáme – klidně s ním i bouchneme o desku, abychom  vytlačili všechny vzniklé vzduchové bubliny. 

Těsto vložíme do pekáče/hrnce/dortové formy vyložené pečícím papírem, povrch potřeme olivovým olejem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout.

Chleba posypeme troškou mouky a dáme zakryté péct do předehřáté trouby na maximum – cca 250 stupňů na 20 minut.

Chleba odklopíme, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme ještě dalších 15-20 minut. 

Upečený chleba necháme vychladnout půl hodiny na mřížce a pak bochník rozkrojíme vroubkovaným nožem. Kůrka by měla být pevná a celistvá a těsto uvnitř nadýchané, jednotné bez velkých bublin.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.