Italský bílý chléb Pane Casereccio
Ingredience:
- 500 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
- 50 ml olivového oleje
- 300 ml vlažné vody
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička cukru/medu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička sušených bylinek (můžeme vynechat pokud chceme chléb bez příchutě)
Tipy a Triky:
Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Vypracované nelepivé těsto potřeme po povrchu olivovým olejem a na teplém místě necháme hodinu kynout zakryté utěrkou.
Nyní těsto vyklopíme na pracovní desku a důkladně ho prohněteme – povytahujeme ho do stran, překládáme – klidně s ním i bouchneme o desku, abychom vytlačili všechny vzniklé vzduchové bubliny.
Těsto vložíme do pekáče/hrnce/dortové formy vyložené pečícím papírem, povrch potřeme olivovým olejem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout.
Chleba posypeme troškou mouky a dáme zakryté péct do předehřáté trouby na maximum – cca 250 stupňů na 20 minut.
Chleba odklopíme, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme ještě dalších 15-20 minut.
Upečený chleba necháme vychladnout půl hodiny na mřížce a pak bochník rozkrojíme vroubkovaným nožem. Kůrka by měla být pevná a celistvá a těsto uvnitř nadýchané, jednotné bez velkých bublin.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.