Italský bílý chléb Pane Casereccio

Postup

Do mísy dáme všechny ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto. 

Vypracované nelepivé těsto potřeme po povrchu olivovým olejem a na teplém místě necháme hodinu kynout zakryté utěrkou. 

Nyní těsto vyklopíme na pracovní desku a důkladně ho prohněteme – povytahujeme ho do stran, překládáme – klidně s ním i bouchneme o desku, abychom  vytlačili všechny vzniklé vzduchové bubliny. 

Těsto vložíme do pekáče/hrnce/dortové formy vyložené pečícím papírem, povrch potřeme olivovým olejem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout.

Chleba posypeme troškou mouky a dáme zakryté péct do předehřáté trouby na maximum – cca 250 stupňů na 20 minut.

Chleba odklopíme, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme ještě dalších 15-20 minut. 

Upečený chleba necháme vychladnout půl hodiny na mřížce a pak bochník rozkrojíme vroubkovaným nožem. Kůrka by měla být pevná a celistvá a těsto uvnitř nadýchané, jednotné bez velkých bublin.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129