Hruškový koláč s náplní

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Těsto

  • 220 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 60 g cukru
  • 1 vejce
  • 100 g másla pokojové teploty
  • Špetka soli

Mandlová náplň

  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 PL hladké mouky

Hrušky

  • Asi 3 hrušky 
  • 2 PL cukru
  • Skořice
  • 3 PL rumu
  • 500 ml vody

Tipy a Triky:

Postup:

Nejprve ze všech surovin vypracujeme těsto, které upěchujeme do koláčové formy a dno propícháme vidličkou.

V hrnci si svaříme hrušky tak, že přidáme všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jadřinců). Vaříme cca 2-3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě.

Smícháme si všechny ingredience na krém a ten poté vlijeme do formy na těsto. Nakonec přidáme hrušky, které jsme si nařízli na hřbetu.

Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 40 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.