Hruškový koláč

Share on Facebook
1 koláč porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

Hrušky

  • 30 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 7 pevných hrušek

Krém:

  • 200 g smetany ke šlehání 35%
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 g mleté vanilky

Tipy a Triky:

Místo hrušek můžeme použít švestky.

Postup:

Do hrnku nalijeme vodu a vsypeme rýžovou mouku a povaříme, pak přilijeme smetanu, žloutky, kardamom, nastrouhanou kůru z citronu a 1/3 cukru, důkladně promícháme, nakonec vmícháme pohankovou mouku s kypřícím práškem.

Bílky vyšleháme se solí a 2/3 cukru do pevného sněhu a spojíme s připravenou hmotou. Cukr zkaramelizujeme na másle a ve vzniklém karamelu orestujeme oloupané půlky hrušek. Těsto nalijeme do koláčové formy, kterou máme vymazanou a vysypanou pohankovou moukou. A na těsto vyskládáme zkaramelizované hrušky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 minut.

Z tvarohu s cukrem, vanilkou a šlehačkou ušleháme krém, který nastříkáme na vychladlý koláč. Dozdobíme dle vlastní fantazie.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.