Hruškový koláč
Ingredience:
Těsto:
- 270 g rýžové hladké mouky Pernerky
- 380 g vody
- 190 g smetany 31%
- 200 g vajec (rozklepneme na bílky a žloutky)
- 2 g mletého kardamomu
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 450 g hnědého cukru
- 290 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerky
- 1 kypřící prášek
- 3 g soli
Hrušky
- 30 g másla
- 100 g cukru krupice
- 7 pevných hrušek
Krém:
- 200 g smetany ke šlehání 35%
- 300 g měkkého tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 1 g mleté vanilky
Tipy a Triky:
Místo hrušek můžeme použít švestky.
Postup:
Do hrnku nalijeme vodu a vsypeme rýžovou mouku a povaříme, pak přilijeme smetanu, žloutky, kardamom, nastrouhanou kůru z citronu a 1/3 cukru, důkladně promícháme, nakonec vmícháme pohankovou mouku s kypřícím práškem.
Bílky vyšleháme se solí a 2/3 cukru do pevného sněhu a spojíme s připravenou hmotou. Cukr zkaramelizujeme na másle a ve vzniklém karamelu orestujeme oloupané půlky hrušek. Těsto nalijeme do koláčové formy, kterou máme vymazanou a vysypanou pohankovou moukou. A na těsto vyskládáme zkaramelizované hrušky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 minut.
Z tvarohu s cukrem, vanilkou a šlehačkou ušleháme krém, který nastříkáme na vychladlý koláč. Dozdobíme dle vlastní fantazie.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.