Hruškovo-mandlový koláč

Ingredience:
- 5 velkých hrušek (můžete dát i víc, ale nebude už moc držet při sobě)
- 110 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka (cca 1 menší úplně plný hrnek)
- 3 vajíčka
- 150 ml smetany na vaření (1 menší hrnek)
- 60 g třtinového cukru cukru (1/2 menšího hrnku)
- ½ hrnku mandlí na plátky
- 1/2 pytlíčku kypřícího prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička perníkového koření
Něco navíc:
- Rozinky
- Vlašské ořechy
Tipy a Triky:
- Koláč můžete podávat ještě horký s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou (můžete si ho druhý den klidně i ohřát chvilku v mikrovlnce)
- Místo perníkového koření můžete klidně použít jen skořici nebo vanilku.
- Místo hrušek můžete použít jablka nebo kombinaci hrušek a jablek.
Postup:
Hrušky zbavíme slupky a jádřinců. Nakrájíme nebo nastrouháme na jemné plátky.
Všechny zbylé ingredience smícháme v míse tak, aby vzniklo hladké těsto. Do těsta následně opatrně vmícháme nakrájené /nastrouhané hrušky a mandle.
Pokud máte rádi rozinky nebo vlašské ořechy, můžete přidat i je. Ideálně namočené den předem do rumu.
Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem, směs do ní nalijeme, posypeme plátky mandlí a špetkou cukru se skořicí a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů cca 45 minut (když do koláče píchnete špejlí, tak je vždy vlhký díky hruškám – je tam větší podíl ovoce než těsta).
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.