Postup
Zapneme troubu na 200°C, aby se nám stihla předehřát, protože recept je opravdu rychlý.
Mák zalijeme vodou/mlékem, aby se „nacucal“ a nebral později vlhkost bublanině.
Nachystáme si větší mísu, do které nasypeme všechny ingredience kromě ovoce, a metlou promícháme v hladké těsto. Pokud je těsto moc husté, tak můžete přilít ještě trošku vody nebo mléka.
Dortovou formu vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou (kdo chce, může na vysypání použít i kokos)
Na těsto naskládáme ovoce a posypeme ještě třtinovým cukrem. S formou opatrně bouchneme, aby si vše sedlo a v těstě nebyl zbytečné vzduchové bubliny.
Bublaninu vložíme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 25 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek nejen pšeničné Pernerky? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.