Hrnková maková bublanina
Ingredience:
- 2 hrnky pšeničné hladké Pernerky (můžete použít i pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku)
- ½ hrnku nemletého máku
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky mixu ovoce
- 1/2 třtinového cukru + 1 lžíce na posypání
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 “panák” vody (nebo mléka)
Tipy a Triky:
- Místo vysypání formy můžeme použít pečicí papír.
- Bublanina je výborná i se švestkami. Ty můžeme pro lepší chuť namočit do rumu.
Postup:
Zapneme troubu na 200°C, aby se nám stihla předehřát, protože recept je opravdu rychlý.
Mák zalijeme vodou/mlékem, aby se „nacucal“ a nebral později vlhkost bublanině.
Nachystáme si větší mísu, do které nasypeme všechny ingredience kromě ovoce, a metlou promícháme v hladké těsto. Pokud je těsto moc husté, tak můžete přilít ještě trošku vody nebo mléka.
Dortovou formu vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou (kdo chce, může na vysypání použít i kokos)
Na těsto naskládáme ovoce a posypeme ještě třtinovým cukrem. S formou opatrně bouchneme, aby si vše sedlo a v těstě nebyl zbytečné vzduchové bubliny.
Bublaninu vložíme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 25 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek nejen pšeničné Pernerky? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.