Hrnková maková bublanina

Postup

Zapneme troubu na 200°C, aby se nám stihla předehřát, protože recept je opravdu rychlý.

Mák zalijeme vodou/mlékem, aby se „nacucal“ a nebral později vlhkost bublanině. 

Nachystáme si větší mísu, do které nasypeme všechny ingredience kromě ovoce, a metlou promícháme v hladké těsto.  Pokud je těsto moc husté, tak můžete přilít ještě trošku vody nebo mléka.

Dortovou formu vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou (kdo chce, může na vysypání použít i kokos) 

Na těsto naskládáme ovoce a posypeme ještě třtinovým cukrem. S formou opatrně bouchneme, aby si vše sedlo a v těstě nebyl zbytečné vzduchové bubliny.

Bublaninu vložíme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 25 minut.

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek nejen pšeničné Pernerky? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129