Hrnečková buchta z rýžové mouky

Share on Facebook
2 hrníčky porcí
1 / 5náročnost
8 min

Ingredience:

Těsto:

  • 60 g rýžové mouky Pernerka
  • 50 g jablečného pyré (případně najemno nastrouhaného jablíčka)
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl skořice
  • Cukr dle chuti maximálně 1 polévková lžíce ( pokud máme hodně sladká jablíčka, není zapotřebí žádný)

Na vrch:

  • 2 jablíčka
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje nebo másla
  • 1 polévková lžíce cukru
  • bílý jogurt

Tipy a Triky:

Místo skořice můžeme použít kakao. 

 

Postup:

Nejprve si smícháme suché ingredience a poté přidáme ostatní.  Promícháme a rozdělíme do dvou hrníčku. Hrníčky si můžeme lehce vytřít kokosovým olejem nebo máslem.

Vložíme na 3 minuty do mikrovlnné trouby. (můžeme dát i do trouby, ale bude to trvat déle cca 15 minut). Výkon mikrovlnné trouby 510 až 680 W.

Na pánvičce si rozehřejeme kokosový olej nebo máslo, přidáme jablíčka a cukr. Orestujeme.

Po vyndání z mikrovlnné trouby vyklopíme z hrníčku, polijeme, bílým jogurtem a posypeme jablíčky.

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.