Hrnečková buchta z rýžové mouky
Ingredience:
Těsto:
- 60 g rýžové mouky Pernerka
- 50 g jablečného pyré (případně najemno nastrouhaného jablíčka)
- 50 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 čl skořice
- Cukr dle chuti maximálně 1 polévková lžíce ( pokud máme hodně sladká jablíčka, není zapotřebí žádný)
Na vrch:
- 2 jablíčka
- 1 polévková lžíce kokosového oleje nebo másla
- 1 polévková lžíce cukru
- bílý jogurt
Tipy a Triky:
Místo skořice můžeme použít kakao.
Postup:
Nejprve si smícháme suché ingredience a poté přidáme ostatní. Promícháme a rozdělíme do dvou hrníčku. Hrníčky si můžeme lehce vytřít kokosovým olejem nebo máslem.
Vložíme na 3 minuty do mikrovlnné trouby. (můžeme dát i do trouby, ale bude to trvat déle cca 15 minut). Výkon mikrovlnné trouby 510 až 680 W.
Na pánvičce si rozehřejeme kokosový olej nebo máslo, přidáme jablíčka a cukr. Orestujeme.
Po vyndání z mikrovlnné trouby vyklopíme z hrníčku, polijeme, bílým jogurtem a posypeme jablíčky.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.