Hot cross buns

Postup

Nejprve smícháme mouku, cukr, droždí, sůl a skořici. Přidáme máslo a promícháme tak, aby se všechno máslo vstřebalo do mouky. 

Přidáme rozšlehané vajíčko a mléko – vypracujeme těsto v robotu – těsto se bude zdát lepivé – to je v pořádku. Lehce pomoučněte a metlou oddělte od stran mísy a nechte hodinu kynout. 

Po cca 60 minutách přidejte rozinky a jablíčko a důkladně zapracujte. 

Nechte kynout 30 minut.

Těsto rozdělte na 9 bochánku, dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte mezi bochánky cca 1 cm prostor a nechte 15 minut kynout.

V misce smícháme mouku a vodu (na kříže) dáme do cukrářského sáčku a úzkou špičatou koncovkou tvoříme kříže.

Rozpalte troubu na 220 stupňů a pečte 10 minut, poté stáhněte na 200 stupňů a ještě 7-10 minut pečte.

Po upečení pomažeme medem.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129