Haruľa
Ingredience:
- 3 PL hladké špaldové Pernerky
- 700 g brambor
- 1 vejce
- 1 PL sůl
- mletý pepř
- majoránka
- kmín
- 1 ks cibue
- 2 stroužky česneku
- sádlo
Tipy a Triky:
Velikost si sami vybereme podle toho, jestli máme rádi větší nebo menší.
Postup:
Nastrouháme brambory, cibuli a česnek. Do nastoruhané směsi přidáme mouku, vajíčko, sůl a koření podle chuti. Vytvoříme středně husté těstíčko.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a začneme tvořit haruľky – menší naběračkou nebo lžící nanesme těsto a usmažíme ho do zlatova z obou stran.
Podáváme jen se zakysanou smetanou nebo orestovanými kousky slaniny a cibulky podle chuti.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.