Halušky s bryndzou a uzeným masem
Ingredience:
- 30 dkg hrubé mouky Pernerka
- 40 dkg syrových brambor
- sůl podle chuti
- 15 až 20 dkg bryndzy
- 25 dkg anglické slaniny
Tipy a Triky:
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova. Dáme vařit vodu, kterou lehce osolíme.
Syrové brambory nastrouháme na jemném vzorku struhadla a pokud nebudou mít hodně vody, tak jí nevymačkáváme. Hodně vody mají nové brambory a z těch to opravdu nedělejte.
Brambory osolíme a přimícháme mouku. Pravděpodobně se s množstvím mouky nesejdeme a to kvůli typu brambor.
Zkuste do vody dát malý kousek těsta a když se nerozvaří, zavaříme vše. Můžete použít cedník na halušky, nebo halušky vykrajovat lžičkou. Voda musí vařit a samozřejmě po zavaření hlušek musíme vodu opět přivést k varu. Počkáme až vyplavou, ještě je minutku promíchneme a cedníkem vyndáme.
Do horkých halušek zamícháme bryndzu. Posypeme slaninou a můžeme omastit výpekem právě ze slaniny.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.