Halloweenský koláč s jablky

Postup

V míse smícháme mouku, citronovou kůru, cukr, vejce a máslo. Vytvoříme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny.

První polovinu vyválíme, upěchujeme na dno a po okrajích koláčové formy. Na vyválení si můžeme pomoc pečícím papírem, který dáme z obou stran, aby se těsto nelepilo na váleček. Těsto na dně  propícháme vidličkou.

Jablka nakrájíme na kolečka, odstraníme jádřince a vyskládáme na dno formy.  Jablka posypeme skořicovým cukrem.

Z druhé poloviny těsta vyválíme vrch koláče, do kterého vyřežeme libovolný obličej.  

Koláč přiklopíme a do vzniklých děr dáme marmeládu.

Pečeme v troubě při 170 stupních cca 30 minut. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129