Focaccia s rozmarýnem a sušenými rajačaty

Postup

Ve velké míse/robotu vypracujeme hodně řídké těsto z mouky, vody, soli, cukru, droždí a na závěr krátce vmícháme olivový olej, ale jen tak, aby se zapracovala zhruba půlka a zbytek zůstal kolem těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme cca minimálně 30 minut kynout na teplém místě (když to bude víc, tak vůbec nevadí).

Těsto vyklopíme do pečícím papírem vyložené zapékací mísy. Párkrát “vytáhneme” těsto do boku a překládáme jako u chleba.  Dáme ještě kynout na dalších 30 minut na teplé místo.

Mezitím si předehřejeme troubu na 220 stupňů a nakrájíme si sušená rajčata, olivy, kapary.

Do vykynutého těsta uděláme navlhčenými prsty důlky a do nich dáme zbylé ingredience a na závěr polijeme olivovým olejem ze sušených rajčat, posypeme bylinkami, hrubozrnnou solí a dáme péct do trouby.

Pozor: pokud máte focacciu v menší zapékací misce, aby byla vysoká, bude potřebovat více času v troubě (cca 20-25 minut), rozložená na plechu stačí pouze cca 15 minut.

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129