Empanada (taštičky plněné tuňákem a zeleninou)

Postup

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, současně s kukuřicí (cca 1 minutu). Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme vychladnout, ale pánev podložte na jedné straně, aby olej stekl pryč ze zeleniny.

Do vychladlé zeleniny bez oleje přimícháme tuňáka, sůl, pepř a kečup, nebo protlak (podle vaší chuti).

Suroviny na těsto zpracujeme napřed v míse a až později ho zpracujeme na vále rukou. Přikryjeme a necháme půl hodiny odpočinout v kuchyni.

Těsto vyválíme vysoké 2 max. 3 mm, vykrajujeme kolečka na které pokládáme studenou náplň.

Dobře uzavřeme a pokládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme HORKÝM VZDUCHEM na 180 stupňů dozlatova, to je asi 20 minut.

Taštičky jsou nejlepší vlažné.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129