Empanada (taštičky plněné tuňákem a zeleninou)
Ingredience:
Těsto:
- 45 dkg BIO hladké špaldové mouky Pernerka
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžičky soli
- 12 dkg másla
- 2 žloutky
- 2 dl vody
Náplň na 1 a ¼ dávky těsta:
- 40 dkg tuňáka v oleji
- 10 dkg červené cibule
- 15 dkg kukuřice
- 4 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 4 až 5 lžic kečupu nebo protlaku
- 1 vejce na potření taštiček
Tipy a Triky:
Postup:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, současně s kukuřicí (cca 1 minutu). Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme vychladnout, ale pánev podložte na jedné straně, aby olej stekl pryč ze zeleniny.
Do vychladlé zeleniny bez oleje přimícháme tuňáka, sůl, pepř a kečup, nebo protlak (podle vaší chuti).
Suroviny na těsto zpracujeme napřed v míse a až později ho zpracujeme na vále rukou. Přikryjeme a necháme půl hodiny odpočinout v kuchyni.
Těsto vyválíme vysoké 2 max. 3 mm, vykrajujeme kolečka na které pokládáme studenou náplň.
Dobře uzavřeme a pokládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme HORKÝM VZDUCHEM na 180 stupňů dozlatova, to je asi 20 minut.
Taštičky jsou nejlepší vlažné.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.