Plech 20 x 35 porcí
1 / 5náročnost
45 min.
Ingredience
- 160 g rýžové hladké Pernerky
- 600 g hustého bílého jogurtu
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 100 g cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
- Třešňový kompot
Tipy a triky
Můžeme použít jakýkoli jiný kompot: hruškový, meruňkový, švestkový. Můžeme použít i loupané mandarinky.
Postup
Nejprve smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, jogurt a zamícháme.
Vznikne nám tekuté těsto.
¾ vylijeme do vymazaného plechu (můžeme použít pečící papír). Do zbylého těsta přidáme kakao a cik cak vylijeme na první vrstvu těsta.
Poklademe třešně a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 30 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
