Dukátové buchtičky
Ingredience:
Těsto:
- 50 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
- sušené droždí na ½ kg mouky
- 2 žloutky
- 6 lžic oleje
- 6 lžic cukru krystal nebo krupice
- 1/2 lžičky soli
- 3 dl mléka
- máslo na vymazaní pekáčku a potření buchet podle potřeby
- Pudinkový krém na poloviční dávku buchtiček:
- 3/4 l mléka
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- cukr krystal nebo krupice podle chuti
- 1 lžička rumu (nemusí být)
Šodó krém (vinná pěna) na poloviční dávku buchtiček:
- 1,5 dl bílého vína
- 5 dkg cukru krystal nebo krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- 3 celá vejce
Tipy a Triky:
Postup:
Sušené droždí rozmícháme v jednom dl mléka a vypracujeme hnětačem s ostatními surovinami. Těsto nebude tuhé. Přikryjeme a necháme dobře vykynout. Třeba i 2 hodinky.
Budeme potřebovat dva pekáčky o velikosti cca 15 x 25 cm, které vymažeme máslem. Z vykynutého těsta krájíme malé kousky těsta, rukou lehce zformujeme do kuličky a vkládáme do pekáčku. Každý kousek těsta potřeme máslem a nakonec potřeme i vršek.
Necháme dokynout půl hodiny a dáme do předehřáté trouby na 190 st. Pečeme 20 minut, prostě dozlatova.
Suroviny na vanilkový krém provaříme v kvalitním kastrůlku a nakonec můžeme dochutit malou lžičkou rumu.
Šodó krém připravujeme ve vodní lázní , všechny v misce rozmíchané suroviny dáme do lázně a hned začneme pomaleji šlehat. Asi po třech minutách šleháme na stupeň 3. Šlehání trvá trochu déle, ale vydržte.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.