Dukátové buchtičky

Postup

Sušené droždí rozmícháme v jednom dl mléka a vypracujeme hnětačem s ostatními surovinami. Těsto nebude tuhé. Přikryjeme a necháme dobře vykynout. Třeba i 2 hodinky.

Budeme potřebovat dva pekáčky o velikosti cca 15 x 25 cm, které vymažeme máslem. Z vykynutého těsta krájíme malé kousky těsta, rukou lehce zformujeme do kuličky a vkládáme do pekáčku. Každý kousek těsta potřeme máslem a nakonec potřeme i vršek.

Necháme dokynout půl hodiny a dáme do předehřáté trouby na 190 st. Pečeme 20 minut, prostě dozlatova.

Suroviny na vanilkový krém provaříme v kvalitním kastrůlku a nakonec můžeme dochutit malou lžičkou rumu.
Šodó krém připravujeme ve vodní lázní , všechny v misce rozmíchané suroviny dáme do lázně a hned začneme pomaleji šlehat. Asi po třech minutách šleháme na stupeň 3. Šlehání trvá trochu déle, ale vydržte.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129