Dortík z jablečných palačinek

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
70 min

Ingredience:

Těsto

  • ½ litru mléka
  • 30 dkg hladké špaldové Pernerky
  • 3 vejce
  • 2 jalblka
  • 3 lžíce cukru krystal nebo krupice
  • ¼ lžičky soli
  • Olej na smažení dle potřeby 

Náplň

  • 40 dkg zakysané krémovité smetany
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače smetany
  • Cukr krystal nebo krupice podle chuti
  • Ovoce, marmeláda a čokoláda podle chuti

Tipy a Triky:

Každé patro můžete plnit jiným ovocem. Pokud máte větší ovoce (třeba ostružiny), je lepší plody rozpůlit.

Postup:

Do misky nalijeme půl litru mléka a přidáme tři celá vejce. Na jemném struhadle nastrouháme 2 jablka (o váze 34 dkg) a přidáme do mísy s mlékem a vejci. Dodáme sůl, cukr a hladkou špaldovou mouku a vyšleháme. 

Pánvičku lehce potřeme olejem a začneme dělat palačinky. Pro dortík je třeba mít palačinky silnější. V našem případě děláme palačinky na pánvičce o průměru 17 cm, pečeme z obou stran do zlatova. Usmažené je dáváme na mřížku.

Připravíme krém: V misce rozmícháme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, přidáme cukr podle chuti a podle návodu přišleháme ztužovače smetany.  

Začeneme dělat dortík: první palačinku potřeme marmeládou, naneseme vrstvu krému a posypeme ovocem. Dáme další palačinku a postup opakujeme – marmeláda, krém, ovoce. Krém i marmeládu roztírejte až do krajů. Poslední – pátou – palačinku potřeme krémem a její okraje zalijeme rozehřátou čokoládou. Necháme ji ztuhnout a dozdobíme ovocem. Můžeme hned podávat. 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.