Dortík z jablečných palačinek
Ingredience:
Těsto
- ½ litru mléka
- 30 dkg hladké špaldové Pernerky
- 3 vejce
- 2 jalblka
- 3 lžíce cukru krystal nebo krupice
- ¼ lžičky soli
- Olej na smažení dle potřeby
Náplň
- 40 dkg zakysané krémovité smetany
- 2 dl smetany ke šlehání
- 2 ztužovače smetany
- Cukr krystal nebo krupice podle chuti
- Ovoce, marmeláda a čokoláda podle chuti
Tipy a Triky:
Každé patro můžete plnit jiným ovocem. Pokud máte větší ovoce (třeba ostružiny), je lepší plody rozpůlit.
Postup:
Do misky nalijeme půl litru mléka a přidáme tři celá vejce. Na jemném struhadle nastrouháme 2 jablka (o váze 34 dkg) a přidáme do mísy s mlékem a vejci. Dodáme sůl, cukr a hladkou špaldovou mouku a vyšleháme.
Pánvičku lehce potřeme olejem a začneme dělat palačinky. Pro dortík je třeba mít palačinky silnější. V našem případě děláme palačinky na pánvičce o průměru 17 cm, pečeme z obou stran do zlatova. Usmažené je dáváme na mřížku.
Připravíme krém: V misce rozmícháme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, přidáme cukr podle chuti a podle návodu přišleháme ztužovače smetany.
Začeneme dělat dortík: první palačinku potřeme marmeládou, naneseme vrstvu krému a posypeme ovocem. Dáme další palačinku a postup opakujeme – marmeláda, krém, ovoce. Krém i marmeládu roztírejte až do krajů. Poslední – pátou – palačinku potřeme krémem a její okraje zalijeme rozehřátou čokoládou. Necháme ji ztuhnout a dozdobíme ovocem. Můžeme hned podávat.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.