Postup
Do misky nalijeme půl litru mléka a přidáme tři celá vejce. Na jemném struhadle nastrouháme 2 jablka (o váze 34 dkg) a přidáme do mísy s mlékem a vejci. Dodáme sůl, cukr a hladkou špaldovou mouku a vyšleháme.
Pánvičku lehce potřeme olejem a začneme dělat palačinky. Pro dortík je třeba mít palačinky silnější. V našem případě děláme palačinky na pánvičce o průměru 17 cm, pečeme z obou stran do zlatova. Usmažené je dáváme na mřížku.
Připravíme krém: V misce rozmícháme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, přidáme cukr podle chuti a podle návodu přišleháme ztužovače smetany.
Začeneme dělat dortík: první palačinku potřeme marmeládou, naneseme vrstvu krému a posypeme ovocem. Dáme další palačinku a postup opakujeme – marmeláda, krém, ovoce. Krém i marmeládu roztírejte až do krajů. Poslední – pátou – palačinku potřeme krémem a její okraje zalijeme rozehřátou čokoládou. Necháme ji ztuhnout a dozdobíme ovocem. Můžeme hned podávat.