Postup
Vejce s cukrem a solí šleháme do husté pěny. Opatrně vmícháme máslo s podmáslim a nakonec lehce “zabalíme” mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě v papírem vyložené dortové formě o průměru asi 16 cm při 180 °C asi 35-40 minut. Před vytažením zkusíme špejlí. Necháme vychladnout a dvakrát prořízneme. Spodní korpus prokapeme polovinou griotky a potřeme polovinou želé z růží. Na takto připravený korpus nastříkáme sáčkem s hvězdicovou širokou trubičkou 1/3 dotuha ušlehané smetany s vanilkou. Přiklopíme dalším korpusem a postup zopakujeme. Poslední korpus přiložíme a zamázneme zbytkem smetany. Dozdobíme čerstvými jahodami a třešněmi a posypeme sekanými pistáciemi. Podáváme vychlazené.