Domácí kváskový
chléb

Share on Facebook
6 - 8 porcí
3 / 5náročnost
65 min

Ingredience:

Příprava kvásku:

  • 2 lžičky žitného kvásku
  • 150 g žitné celozrnné jemné mouky Pernerka
  • 150 ml vody

Na chléb:

  • 250 g žitné celozrnné mouky Pernerka
  • 250 g špaldové mouky hladké Pernerka
  • 1 ½ lžíce soli
  • 225 ml vody
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2-3 lžíce směsi semínek (slunečnicová, dýňový, lněná, sezamová)

Tipy a Triky:

Domácí kváskový chléb Vám doma vydrží klidně i 5 dní. Zkuste ho namazat čerstvým krémovým sýrem, posypat kvalitní solí a pokrájenou pažitkou a máte skvělou večeři.

 

Postup:

Kvásek dobře promícháme s moukou a vodou. Zakryjeme ho a necháme při pokojové teplotě 12 hodin.

Poté si odebereme 2 lžičky vykynutého kvásku do skleničky, zakryjeme papírovým ubrouskem a uložíme do lednice na další pečení.

Do robota si dáme všechny ingredience na chléb a vykynutý kvásek s nimi důkladně hněteme.Těsto přendáme na pomoučený vál a několikrát ho přeložíme. Poté vytvoříme bochník, který necháme kynout cca 4 hodiny na dobře pomoučené ošatce nebo formě.

Chléb na povrchu nakrojíme (zhruba 3x podélně). Rozpálíme si troubu na 250 stupňů, dospodu dáme misku s vodou, chléb vyklopíme na plech na pečicí papír a pečeme 15 minut,npoté stáhneme troubu na 190 stupňů a dopečeme ještě 20 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.