Domácí kváskový chléb

Postup

Kvásek dobře promícháme s moukou a vodou. Zakryjeme ho a necháme při pokojové teplotě 12 hodin.

Poté si odebereme 2 lžičky vykynutého kvásku do skleničky, zakryjeme papírovým ubrouskem a uložíme do lednice na další pečení.

Do robota si dáme všechny ingredience na chléb a vykynutý kvásek s nimi důkladně hněteme.Těsto přendáme na pomoučený vál a několikrát ho přeložíme. Poté vytvoříme bochník, který necháme kynout cca 4 hodiny na dobře pomoučené ošatce nebo formě.

Chléb na povrchu nakrojíme (zhruba 3x podélně). Rozpálíme si troubu na 250 stupňů, dospodu dáme misku s vodou, chléb vyklopíme na plech na pečicí papír a pečeme 15 minut,npoté stáhneme troubu na 190 stupňů a dopečeme ještě 20 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129