Cuketový quiche ze žitné celozrnné hladké mouky

Share on Facebook
1 koláč porcí
1 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Těsto:

  • 150 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 50 g másla
  • 1 rovná čajová lžička soli
  • 50 ml vody

Náplň:

  • 300 g cukety
  • 3 vejce
  • 100 g 30% eidamu
  • 30 g parmazánu
  • 50 ml polotučného mléka
  • 80 g sušené šunky
  • půl čajové lžičky soli
  • lžíce provensálských bylinek

Tipy a Triky:

Postup:

Máslo nechte v pokojové teplotě změknout. Poté ho smíchejte s moukou, solí a vodou a rukama vytvořte kompaktní těsto. Nechte ho zabalené v igelitu uležet v lednici aspoň 1 hodinu.

Uleželé těsto vymačkejte do dortové formy tak, abyste vytvořili zhruba 3 cm vysoké okraje. Propíchejte ho vidličkou a nechte 10 minut péct v troubě rozehřáté na 180 °C. Mezitím vidličkou vyšlehejte vejce, smíchejte je s mlékem a nastrouhaným eidamem i parmazánem. Sušenou šunku nakrájejte na kostičky (může se hodit např. konec uzeniny, který bývá dostupný přímo na prodejně s italskými delikatesami a již není možné ho nakrájet na plátky) a osmahněte na pánvi. Poté přidejte bylinky, nahrubo nastrouhanou cuketu a sůl. Nechte chvíli péct, aby se z cukety odpařila část vody. 

Vyndejte těsto z trouby, vložte do něj cuketovou směs s pánve a zalijte vyšlehanými vejci se sýrem. Pečte ještě 45 minut na 180 °C.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.