Ingredience
- 60 g ovesné celozrnné jemné mouky Pernerka
- 120 g másla
- 130 g kvalitní čokolády (min. 60 %)
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 30 g pekanových ořechů (nasekaných)
- několik kapek vanilkového extraktu
- špetka soli
- ¼ lžičky mletého chilli
Tipy a triky
Místo pekanových ořechů můžete použít jakékoliv Vaše oblíbené ořechy (kešu, lískové, vlašské atd.). Na ozdobu můžeme použít například pistácie, které mají krásně zelenou barvu a dezert oživí.
Postup
Pekáček o rozměru 25×20 cm si vyložíme pečícím papírem.Troubu si předehřejeme na 180 stupňů (horkovzdušná).
Ve vodní lázni si rozpustíme máslo s čokoládou a vanilkovým extraktem až nám vznikne krásně hladká směs.
V robotu si vyšleháme vejce s cukrem do světlé husté pěny. Když je pěna hotová, pomalu do ní přidáváme čokoládovou směs.
V misce si smícháme mouku, sůl a chilli a vše důkladně posejeme. Mouku přidáváme do těsta pomalu a zapracováváme ji zlehka metlou. Nakonec přidáme ořechy a promícháme. Těsto nalijeme do pekáčku a pečeme 15-20 minut.
Brownies necháme vychladnout minimálně dvě hodiny a pak je nakrájíme.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.