Citrónové meringue tartaletky

Share on Facebook
8 porcí
3 / 5náročnost
150 min

Ingredience:

Na těsto:

  • 3 žloutky
  • 220 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 75 g cukru
  • 130 g másla
  • špetka soli

Na dokončení:

  • 16 lžic citrónového krému Lemon Curd

Na sníh:

  • 3 bílky
  • 140 g cukru krupice
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Tipy a Triky:

Tento luxusní dezert můžete péct nejen v malých tartaletkách, ale i v klasické formě na koláč s vyndávacím dnem.

Postup:

Do mísy si dáme mouku, cukr, máslo a sůl a zpracujeme na drobenku. Poté přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Práce s těstem musí být rychlá, aby nám pod rukama nezteplalo. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme cca na hodinu do lednice.

Těsto vyndáme z lednice, vyválíme ho, vykrojíme a naplníme do formiček na tartaletky. Dno každé tartaletky propícháme vidličkou a dáme na 15 minut vychladit do lednice. Po uplynutí doby ho pečeme na 180 stupňů 15-18 minut.

Mezitím si v robotu ušleháme bílky, do kterých postupně přidáváme cukr. Hotový sníh musí být tuhý a lesklý. Nakonec přidáme kukuřičný škrob.

Těsto vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout. Do každé tartaletky dáme 2 lžíce citrónového krému a pomocí zdobičky ozdobíme hotovým sněhem.

Pečeme na 90 stupňů cca 90 minut.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.