Citronová babeta

Share on Facebook
2 porcí
1 / 5náročnost
35 min

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 15 dkg hladké rýžové mouky Pernerka
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • 1,5 dcl oleje
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • šťáva ze dvou citronů
  • máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Tipy a Triky:

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formy o průměru 18 a 23 centimetrů vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Rozklepneme všechna vejce, bílky a žloutky dáme zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme 20 dkg moučkového cukru a dobře vyšleháme. Přidáme 1,5 dcl oleje a opět prošleháme. Přidáme kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promícháme. Pak ještě zapracujeme tuhý sníh.  

Hotové těsto vylijeme do dvou připravených forem a uhladíme ho. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-28 minut. 

Vychladlé babety nazdobíme moučkovým cukrem pomocí zdobící šablony.

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.