Citronová babeta z rýžové mouky

Postup

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formy o průměru 18 a 23 centimetrů vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Rozklepneme všechna vejce, bílky a žloutky dáme zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme 20 dkg moučkového cukru a dobře vyšleháme. Přidáme 1,5 dcl oleje a opět prošleháme. Přidáme kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promícháme. Pak ještě zapracujeme tuhý sníh.  

Hotové těsto vylijeme do dvou připravených forem a uhladíme ho. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-28 minut. 

Vychladlé babety nazdobíme moučkovým cukrem pomocí zdobící šablony.

 

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129