2 porcí
1 / 5náročnost
35 min.
Ingredience
- 15 dkg rýžové hladké Pernerky
- 4 vejce
- 20 dkg moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 1,5 dcl oleje
- citronová kůra z jednoho citronu
- šťáva ze dvou citronů
- máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Tipy a triky
Postup
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formy o průměru 18 a 23 centimetrů vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Rozklepneme všechna vejce, bílky a žloutky dáme zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme 20 dkg moučkového cukru a dobře vyšleháme. Přidáme 1,5 dcl oleje a opět prošleháme. Přidáme kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promícháme. Pak ještě zapracujeme tuhý sníh.
Hotové těsto vylijeme do dvou připravených forem a uhladíme ho. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-28 minut.
Vychladlé babety nazdobíme moučkovým cukrem pomocí zdobící šablony.
