Černý žitný chléb

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Do mísy prosejeme obě celozrnné hladké mouky, drcený kmín, sůl a černé kakao, metličkou promícháme. Do vody vsypeme sušené droždí, přidáme med a promícháme. Rozmíchané droždí nalijeme do směsi mouk a přidáme olej. 

Zaděláme důkladně těsto, které necháme kynout alespoň dvě hodiny. Poté poté zapracujeme (prohněteme těsto) a necháme znovu vykynout. 

Vykynuté těsto (musí jednou tolik zvětšit objem) na vále zapracujeme do válečku, který vložíme do vymazané formy. Přikryjeme a necháme vykynout (znovu zvětší jednou tolik svůj objem). Vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a teplotu snížíme na 240 °C.

Pečeme asi 30 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek?  Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129