Celozrnný závin

Share on Facebook
2 porcí
2 / 5náročnost
110 min

Ingredience:

Těsto

  • 250 g celozrnné špaldové mouky Pernerka
  • 1 kypřící prášek
  • 125 g másla pokojové teploty 
  • 75 g jogurtu
  • 1 žloutek

Na pomazání

  • Rajčatový protlak
  • Sůl, pepř, oregano, granulovaný česnek, chilli

Náplň

  • Šunka
  • Sýr dle libosti (eidam, niva, hermelín)
  • Baby špenát

Na posyp

  • Vejce na potření závinu
  • Sezamové semínka na posypání

Tipy a Triky:

Celozrnnou špaldovou Pernerku můžeme nahradit špaldovou hladkou Pernerkou. Skvěle chutná s  vínem.

Postup:

Nejprve vypracujeme hladké těsto ze všech surovin, zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do lednice uležet.

Na pomoučeném vále vyvalíme plát, který potřeme rajčatovým protlakem a okořeníme. 

Na plát navrstvíme libovolně náplň, šunku, sýry, špenát a zabalíme závin.

Potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem.

Pečeme na 180 stupňů 20 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.