2 porcí
2 / 5náročnost
110 min.
Ingredience
Těsto
- 250 g špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 1 kypřící prášek
- 125 g másla pokojové teploty
- 75 g jogurtu
- 1 žloutek
Na pomazání
- Rajčatový protlak
- Sůl, pepř, oregano, granulovaný česnek, chilli
Náplň
- Šunka
- Sýr dle libosti (eidam, niva, hermelín)
- Baby špenát
Na posyp a potření
- Vejce na potření závinu
- Sezamové semínka na posypání
Tipy a triky
Celozrnnou špaldovou Pernerku můžeme nahradit špaldovou hladkou Pernerkou. Skvěle chutná s vínem.
Postup
Nejprve vypracujeme hladké těsto ze všech surovin, zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do lednice uležet.
Na pomoučeném vále vyvalíme plát, který potřeme rajčatovým protlakem a okořeníme.
Na plát navrstvíme libovolně náplň, šunku, sýry, špenát a zabalíme závin.
Potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem.
Pečeme na 180 stupňů 20 minut.
