Celozrnný koláč s hruškami a sýrem feta

Share on Facebook
10 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto

  • 170g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 135 g másla pokojové teploty (lze nahradit i herou máslovou)
  • 1 vejce
  • Špetka soli

Náplň

  • 200 ml šlehačky ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 červená cibule
  • 2 větší zralé hrušky
  • 150 g feta sýru
  • 2 špetky soli

Tipy a Triky:

Koláč můžete posypat i jemně nasekanými ořechy

Postup:

Nejprve dáme do mísy všechny ingredience na těsto a vytvoříme těsto. Těsto můžeme udělat i v robotu za pomocí hnětacího háku. Rozpálíme troubu na 190 stupňů.

Poté dáme těsto do koláčové formy, upěchujeme a dno formy propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečící papír  a papír zatížíme fazolemi nebo rýží a dáme péct na 10 minut do předehřáté trouby.

Mezitím si nakrájíme cibuli na proužky, hrušku na kostičky a rozdrobíme feta sýr. V misce smícháme šlehačku a vajíčka a přidáme ostatní ingredience. 

Po 10ti minutách vyndáme koláčovou formu z trouby, dáme pryč fazole a a do formy přidáme náplň.

Pečeme na 170 stupňů ještě 30 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.