Ingredience
Těsto:
- 170g pšeničné celozrnné hladké Pernerky
- 135 g másla pokojové teploty (lze nahradit i herou máslovou)
- 1 vejce
- Špetka soli
Náplň:
- 200 ml šlehačky ke šlehání
- 3 vejce
- 1 červená cibule
- 2 větší zralé hrušky
- 150 g feta sýru
- 2 špetky soli
Tipy a triky
Koláč můžete posypat i jemně nasekanými ořechy
Postup
Nejprve dáme do mísy všechny ingredience na těsto a vytvoříme těsto. Těsto můžeme udělat i v robotu za pomocí hnětacího háku. Rozpálíme troubu na 190 stupňů.
Poté dáme těsto do koláčové formy, upěchujeme a dno formy propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečící papír a papír zatížíme fazolemi nebo rýží a dáme péct na 10 minut do předehřáté trouby.
Mezitím si nakrájíme cibuli na proužky, hrušku na kostičky a rozdrobíme feta sýr. V misce smícháme šlehačku a vajíčka a přidáme ostatní ingredience.
Po 10 minutách vyndáme koláčovou formu z trouby, dáme pryč fazole a a do formy přidáme náplň.
Pečeme na 170 stupňů ještě 30 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
