Celozrnný bagel

Postup

Necháme vzejít kvásek – smícháme 100 g vody, 1 PL cukru a droždí.

Do mísy od robotu nasypeme všechny ostatní ingredience včetně kvásku. Zaděláme hladké těsto. Těsto může lepit – to je v pořádku. Lehce potřeme olejem a přikryjeme utěrkou. Necháme kynout do zdvojnásobení svého objemu, trvá to cca 45 minut. 

Poté rozdělíme na 10 bochánků. Vytvoříme kuličky a vařečkou uprostřed uděláme ďolíček. Prsty ještě vytvarujeme.

Do vroucí vody přidáme 2 PL zbývajícího cukru a vložíme bagel. Vaříme cca 1-2 minutky.

Bagely položíme na utěrku a necháme okapat.  Přendáme na plech, posypeme semínky.

Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 15 minut.

Chcete mít doma dostatek Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129