Celozrnné štafetky

Share on Facebook
30 porcí
3 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

  • 12 bílků
  • 280 g cukr krystal
  • 120g Bio celozrnné špaldové mouky Pernerka
  • 150 g namletých vlašských ořechů

Krém

  • 50 g másla
  • 80 g Bio hl. mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 250 ml silné kávy

Na dokončení krému:

  • 150 g másla
  • 50 g cukru

Na dohotovení

  • Čokoláda na vaření 150 g
  • 50 g másla

 

Tipy a Triky:

Krém můžete změnit – bude chutnat skvěle, když navíc přidáte salko.

Postup:

Vyšleháme bílky, přisypeme cukr a ještě šleháme. Přidáme mouku, oříšky a lehce vmícháme do sněhu.

Hmotu rozdělíme na tři stejné části a dáme na plech vyložený pečícím papírem. (Doporučujeme pečící papír potřít máslem, aby se poté placka snáze odloupla)

Těsto dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 8 minut. Že je hotová, poznáme tak, že začne lehce růžovět. 

Placky necháme vychladnout.

Krém: 

Nejprve si rozehřejeme máslo v rendlíku, poté sundáme z plotýnky a vmícháme cukr a mouku. Vrátíme na plotýnku a zalijeme kávou. Pořádně promícháme a vaříme do zhoustnutí (konzistence kaše). Necháme vychladnout.

V míse vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a poté vychladlou hmotu po částech.

Polovinu krému naneseme na jednu placku, druhou na druhou a poskládáme na sebe. 

Placky nakrájíme a každý kousek poté namáčíme v čokoládě rozehřátou společně s máslem.

Necháme ztuhnout.

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.