Ingredience
- 120g Bio špaldové celozrnné hladké Pernerky
- 12 bílků
- 280 g cukr krystal
- 150 g namletých vlašských ořechů
Krém:
- 50 g másla
- 80 g Bio špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 80 g moučkového cukru
- 250 ml silné kávy
Na dokončení krému:
- 150 g másla
- 50 g cukru
Na dohotovení:
- Čokoláda na vaření 150 g
- 50 g másla
Tipy a triky
Krém můžete změnit – bude chutnat skvěle, když navíc přidáte salko.
Postup
Vyšleháme bílky, přisypeme cukr a ještě šleháme. Přidáme mouku, oříšky a lehce vmícháme do sněhu.
Hmotu rozdělíme na tři stejné části a dáme na plech vyložený pečícím papírem. (Doporučujeme pečící papír potřít máslem, aby se poté placka snáze odloupla)
Těsto dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 8 minut. Že je hotová, poznáme tak, že začne lehce růžovět.
Placky necháme vychladnout.
Krém:
Nejprve si rozehřejeme máslo v rendlíku, poté sundáme z plotýnky a vmícháme cukr a mouku. Vrátíme na plotýnku a zalijeme kávou. Pořádně promícháme a vaříme do zhoustnutí (konzistence kaše). Necháme vychladnout.
V míse vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a poté vychladlou hmotu po částech.
Polovinu krému naneseme na jednu placku, druhou na druhou a poskládáme na sebe.
Placky nakrájíme a každý kousek poté namáčíme v čokoládě rozehřátou společně s máslem.
Necháme ztuhnout.
