Celozrnné řepánky
Ingredience:
Těsto:
- 250 g špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 1 vejce
- 45 g rozpuštěného sádla
- 20 g droždí
- 1 čl soli
- 1 čl cukru
- 100 ml mléka
Náplň:
- 300 g vařené červené řepy
- 150 g máku
- 2 PL másla
- 2 PL rumu
- 100 g cukru
Tipy a Triky:
V originálním receptu se používá cukrová řepa, pokud budete mít cukrovou řepu není zapotřebí do nádivky přidávat další cukr. Místo máku můžeme použít mleté ořechy.
Postup:
Nejprve necháme vzejít kvásek. Trošku mléka lehce zahřejeme (tak abychom v mléku udrželi prst), přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Trvá to cca 10-15 minut.
Do mísy dáme mouku, sůl, vajíčko, rozehřáté sádlo, mléko, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě kynout cca 60 minut.
Mezitím si připravíme náplň: rozpustíme si máslo v rendlíku, přidáme nastrouhanou uvařenou řepu, mák, rum, mléko, cukr a povaříme. Nádivka nesmí být tekutá, všechna tekutina se musí odpařit.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 16 kuliček. Z každé kuličky si uděláme placku, doprostřed dáme nádivku a zabalíme jako buchty.
Buchty dáme na plech, pomažeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů cca 25 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.