Celozrnné řepánky

Postup

Nejprve necháme vzejít kvásek. Trošku mléka lehce zahřejeme (tak abychom v mléku udrželi prst), přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Trvá to cca 10-15 minut.

Do mísy dáme mouku, sůl, vajíčko, rozehřáté sádlo, mléko, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě kynout cca 60 minut. 

Mezitím si připravíme náplň:  rozpustíme si máslo v rendlíku, přidáme nastrouhanou uvařenou řepu, mák, rum, mléko,  cukr a povaříme. Nádivka nesmí být tekutá, všechna tekutina se musí odpařit.

Vykynuté těsto si rozdělíme na 16 kuliček. Z každé kuličky si uděláme placku, doprostřed dáme nádivku a zabalíme jako buchty.

Buchty dáme na plech, pomažeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů cca 25 minut. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129