15 porcí
2 / 5náročnost
90 min.
Ingredience
- 400 g špaldové celozrnné hladké Pernerky
- 100 g žitné celozrnné hladké Pernerky
- 300 ml mléka
- 20 g soli
- 1 pytlík sušeného droždí
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- Semínka dle chuti
Tipy a triky
Pokud nechcete používat váleček na rozválení těsta, můžete vytvarovat bulky.
Postup
Do mísy si odvážíme obě mouky, sušené droždí, sůl a metlou promícháme. Přidáme mléko, olej a vypracujeme těsto. Necháme kynout 60 minut. Těsto může lehce lepit. Těsto nevykyne tolik jako při použití světlé hladké mouky.
Po hodině si vyválíme cca 1,5 cm široký plát a vykrájíme kostky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Kostky pomažeme vodou a posypeme semínky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
