Celozrnné chačapuri

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

Těsto:

  • 500g celozrnné pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 125ml vody
  • 125ml mléka
  • 100g rozpuštěného másla
  • 20g droždí
  • 2 vejce
  • 1 špetka soli

Náplň:

  • 150 g mozzarella
  • 150 g balkánského sýra
  • 150 g feta sýr
  • 150 g oliv

Tipy a Triky:

Do sýrové náplně můžeme přidat smaženou cibulku. 

Náplně můžeme libovolně obměňovat. Můžeme udělat například masovou náplň.

Postup:

Necháme si vzejít kvásek. Smícháme všechny suroviny včetně kvásku a vytvoříme hladké těsto, které necháme cca 30 minut kynout. 

Mezitím si vytvoříme náplň tak, že sýry nakrájíme na malé kousky a všechny smícháme, nakonec vmícháme i olivy.

Těsto rozdělíme na dvě půlky a z každé vyválíme kulatou placku. 

První placku dáme na plech vyložený pečícím papírem, doprostřed dáme náplň a přikryjeme druhou plackou a okraje zmáčkneme k první placce.

Potřeme vajíčkem a dáme péct do rozehřáté trouby na cca 20 minut na 180 stupňů

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.