Celozrnné chačapuri

Postup

Necháme si vzejít kvásek. Smícháme všechny suroviny včetně kvásku a vytvoříme hladké těsto, které necháme cca 30 minut kynout. 

Mezitím si vytvoříme náplň tak, že sýry nakrájíme na malé kousky (nebo nastrouháme) a všechny smícháme.

Těsto rozdělíme na čtyři části a z každé vytvoříme bochánek. Necháme ještě 15-20 minut kynout.  

Vyknutý bochánek roztáhneme (vyválíme) do kulatého plátu. Na každý dáme 1/4 náplně (okraje necháme volné) a potom z několika míst na krajích „přetahujeme okraje“ směrem ke středu.  Těsto spojíme a uprostřed uděláme malý otvor.

Potřeme vajíčkem a dáme péct do rozehřáté trouby na cca 20 minut na 180 stupňů.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129