Ingredience
Těsto:
- 500 g pšeničné celozrnné hladké Pernerky
- 125 ml vody
- 125 ml mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 20 g droždí
- 2 vejce
- 1 špetka soli
Náplň:
- 150 g mozzarella
- 150 g balkánského sýra
- 150 g feta sýr
Tipy a triky
Do sýrové náplně můžeme přidat smaženou cibulku.
Náplně můžeme libovolně obměňovat. Můžeme udělat například masovou náplň.
Postup
Necháme si vzejít kvásek. Smícháme všechny suroviny včetně kvásku a vytvoříme hladké těsto, které necháme cca 30 minut kynout.
Mezitím si vytvoříme náplň tak, že sýry nakrájíme na malé kousky (nebo nastrouháme) a všechny smícháme.
Těsto rozdělíme na čtyři části a z každé vytvoříme bochánek. Necháme ještě 15-20 minut kynout.
Vyknutý bochánek roztáhneme (vyválíme) do kulatého plátu. Na každý dáme 1/4 náplně (okraje necháme volné) a potom z několika míst na krajích „přetahujeme okraje“ směrem ke středu. Těsto spojíme a uprostřed uděláme malý otvor.
Potřeme vajíčkem a dáme péct do rozehřáté trouby na cca 20 minut na 180 stupňů.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
