Celozrnné chačapuri
Ingredience:
Těsto:
- 500g celozrnné pšeničné hladké mouky Pernerka
- 125ml vody
- 125ml mléka
- 100g rozpuštěného másla
- 20g droždí
- 2 vejce
- 1 špetka soli
Náplň:
- 150 g mozzarella
- 150 g balkánského sýra
- 150 g feta sýr
- 150 g oliv
Tipy a Triky:
Do sýrové náplně můžeme přidat smaženou cibulku.
Náplně můžeme libovolně obměňovat. Můžeme udělat například masovou náplň.
Postup:
Necháme si vzejít kvásek. Smícháme všechny suroviny včetně kvásku a vytvoříme hladké těsto, které necháme cca 30 minut kynout.
Mezitím si vytvoříme náplň tak, že sýry nakrájíme na malé kousky a všechny smícháme, nakonec vmícháme i olivy.
Těsto rozdělíme na dvě půlky a z každé vyválíme kulatou placku.
První placku dáme na plech vyložený pečícím papírem, doprostřed dáme náplň a přikryjeme druhou plackou a okraje zmáčkneme k první placce.
Potřeme vajíčkem a dáme péct do rozehřáté trouby na cca 20 minut na 180 stupňů
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.