Celozrnná ciabatta se sušenými rajčaty
Ingredience:
- 450 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka (můžete dát celozrnnou špaldovou hladkou Pernerku nebo i pšeničnou hladkou Pernerku)
- 350 ml vlažné vody
- 1 lžička soli
- 8 lžic olivového oleje (využijte olej ze sušených rajčat)
- 8 plátků sušených rajčat
- ½ sáčku sušeného droždí
Tipy a Triky:
- Pokud uděláte ciabattu pouze z hladké pšeničné mouky, bude mít velká oka.
- Sušená rajčata můžete zaměnit třeba za olivy a rozmarýn – variacím se meze nekladou
Postup:
Sušená rajčata si nakrájíme na malé kousky a společně se všemi ingrediencemi smícháme. Těsto je hodně „hydratované“/lepivé, takže se toho nelekejte. Necháme kynout na teplém místě cca 45 minut (pokud to bude o něco déle, tak nevadí).
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a párkrát opatrně „přeložíme“ jako těsto chlebové. Je dobré mít navlhčené prsty, aby se vám těsto nelepilo. Konzistence tohoto těsta je hodně tekutá a lepivá.
Obecně je toto italské pečivo taková placka, ale pokud si uděláte lodičku z pečícího papíru (konce pečícího papíru propíchněte párátkem, aby papír držel tvar), tak zajistíte, že se vám těsto při pečení nerozteče do stran a ciabatta bude krásně vysoká. Z těsta můžete také udělat 12 malých bochánků a péct tímto způsobem, aby bylo pečení rychlejší.
Pečeme v předehřáté troubě na 230 stupňů. Pokud pečeme vcelku (jednu velkou ciabattu) doba pečení je cca 30 minut. Pokud pečeme bochánky, tak stačí 15 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.