Postup
Sušená rajčata si nakrájíme na malé kousky a společně se všemi ingrediencemi smícháme. Těsto je hodně „hydratované“/lepivé, takže se toho nelekejte. Necháme kynout na teplém místě cca 45 minut (pokud to bude o něco déle, tak nevadí).
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a párkrát opatrně „přeložíme“ jako těsto chlebové. Je dobré mít navlhčené prsty, aby se vám těsto nelepilo. Konzistence tohoto těsta je hodně tekutá a lepivá.
Obecně je toto italské pečivo taková placka, ale pokud si uděláte lodičku z pečícího papíru (konce pečícího papíru propíchněte párátkem, aby papír držel tvar), tak zajistíte, že se vám těsto při pečení nerozteče do stran a ciabatta bude krásně vysoká. Z těsta můžete také udělat 12 malých bochánků a péct tímto způsobem, aby bylo pečení rychlejší.
Pečeme v předehřáté troubě na 230 stupňů. Pokud pečeme vcelku (jednu velkou ciabattu) doba pečení je cca 30 minut. Pokud pečeme bochánky, tak stačí 15 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.