Bublanina s ovocem do remosky
Ingredience:
- 10 dkg hladké pšeničné celozrnné mouky Pernerka
- 8 dkg moučkového cukru
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do pečiva
- 2 velká vejce
- 60 ml oleje
- 4 až 6 lžic mléka
Dále:
- 20 dkg ovoce (maliny, jahody, třešně)
- máslo a hrubá mouka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Žloutky s cukry šleháme metlou do pěny, přidáme olej a šleháme opět 1 minutu.
Přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozprostřeme do máslem vymazané a hrubou nebo polohrubou moukou vysypané remoskové formy o průměru 25 cm.
Posypeme ovocem. Pokud je ovoce mokré, je lepší spodní části ovoce položit do mouky, aby se nepropadlo při pečení až na dno formy.
Přiklopíme a necháme péct. !!!!!! Víko remosky určitě nepředehřívejte !!!
Pečeme 30 až 33 minut. Necháme vychladnout a pokud jste měli remosku dobře vymazanou a vysypanou, půjdou nakrájené kousky bublaniny krásně vyndat.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.