Bryndzové halušky

Postup

Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a vajíčka a vytvoříme těsto. Těsto by mělo mít hustou konzistenci.

Osolenou vodu necháme přijít k varu a připravíme si haluškovač. Ztlumíme plamen a přes haluškovač dáváme těsto do vroucí vody. Po každé lžíci těsta je třeba halušky ve vodě promíchat, aby se nespojovaly.

Povaříme cca 5 minut. Scedíme.

Slaninu si nakrájíme na malé kostky  a pořádně opečeme.  Do halušek přidáme bryndzu, navrch přidáme slaninu a pokapeme  výpekem. K haluškám podávame pohár žinčice.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129