Bramborové knedlíky se švestkami

Share on Facebook
15 porcí
1 / 5náročnost
50 min

Ingredience:

  • 30 dkg hrubé pšeničné mouky Pernerka
  • 50 dkg den předem uvařených brambor
  • mouka na podsypání
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli na osolení vody
  • cca 15 velkých švestek

 

 

Tipy a Triky:

Postup:

Omyté a osušené švestky nakrojíme a vypeckujeme. Mezitím dáme vařit vodu, kterou osolíme zarovnanou lžičkou soli.

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno na struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme 3 lžíce oleje, jedno menší vejce, půl lžičky soli, hrubou pšeničnou Pernerku a zpracujeme těsto. Přesné množství mouky záleží na druhu brambor (těsto by nemělo být moc tuhé, po rozválení by se nemělo trhat). Rozválíme na pomoučeném válu do tloušťky těsta cca 0,5 cm.

Z těsta vykrojíme čtverečky velké tak, abyste do nich zabalili švestky. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 7–8 minut, délka vaření záleží na velikosti knedlíků a množství těsta. Během vaření můžeme knedlíky promíchat. Když jsou knedlíky uvařené, vyndáme je a propíchneme, aby s nich vyšla pára (klidně nožem, ale nepropíchejte knedlíky skrz, maximálně do půlky) a potřeme máslem, aby neokoraly. Nakonec osypeme mákem a cukrem.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.