Bochánky se zelím a škvarky

Postup

Zelí a škvarky si nakrájíme najemno a sádlo si rozpustíme v mléce na mírném plameni.

Všechny ingredience dáme do robota a krátce smícháme – vznikne lepivé těsto, tak se toho nebojte – necháme v teple kynout cca 60 minut.

Těsto zvětší objem maximálně 1x, protože je z žitné mouky hodně hutné. Pomoučíme si vál a vyválíme si dva podlouhlé stejně velké válečky, které rozpůlíme a pak ještě jednou rozpůlíme, takže nám vznikne 8 a 8 stejně velkých bulek – je důležité, aby byly bulky stejně velké, aby se nám všechny rovnoměrně propekly.

Troubu si dáme předehřát na 200 stupňů, bulky si položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě dokynout. Před pečením bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme cca 20 minut, dokud nejsou bulky krásně zlatavé.

Recept připravila @Alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek žitné celozrnné Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129