Bochánky se zelím a škvarky
Ingredience:
- 450g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka (můžete použít i celozrnnou špaldovou či pšeničnou Pernerku)
- 250 g kysaného zelí
- 150 g škvarků (můžete nahradit slaninou či uzeným masem)
- 100 g sádla
- 100 ml mléka
- 2 vajíčka
- 1 sáček sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička cukru
Tipy a Triky:
Škvarky můžeme nahradit slaninou či uzeným masem.
Postup:
Zelí a škvarky si nakrájíme najemno a sádlo si rozpustíme v mléce na mírném plameni.
Všechny ingredience dáme do robota a krátce smícháme – vznikne lepivé těsto, tak se toho nebojte – necháme v teple kynout cca 60 minut.
Těsto zvětší objem maximálně 1x, protože je z žitné mouky hodně hutné. Pomoučíme si vál a vyválíme si dva podlouhlé stejně velké válečky, které rozpůlíme a pak ještě jednou rozpůlíme, takže nám vznikne 8 a 8 stejně velkých bulek – je důležité, aby byly bulky stejně velké, aby se nám všechny rovnoměrně propekly.
Troubu si dáme předehřát na 200 stupňů, bulky si položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě dokynout. Před pečením bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme cca 20 minut, dokud nejsou bulky krásně zlatavé.
Recept připravila @Alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek žitné celozrnné Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.