1 porcí
2 / 5náročnost
60 min.
Ingredience
- 2 hrnky špaldové celozrnné hladké Pernerky
- 4 zralé banány
- 1x (cca 130g) jablečná přesnídávka nebo nastrouhané oloupané jablko (jedno velké nebo dvě menší) s 2 PL cukru
- 115 g másla pokojové teploty
- 1 prášek do pečiva
- 2 ČL (čajová lžička) sody na pečení
- špetka soli
Tipy a triky
- Do těsta můžeme přidat holandské kakao, různé druhy oříšků nebo rozinky.
- Banánový chlebíček je dobrý samotný nebo namazaný čokoládovou pomazánkou, arašídovým máslem i marmeládou.
Postup
Nejprve smícháme mouku, 1 čl sody do pečení a ¾ sáčku prášku do pečiva a sůl.
V druhé misce rozmixujeme tyčovým mixérem ostatní suroviny: 4 zralé banány, přesnídávku, máslo, zbytek prášku do pečiva, 1 čl sody do pečení.
Smísíme obsah obou misek a vznikne nám tužší těsto.
Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
