1 bábovka porcí
1 / 5náročnost
60 min.
Ingredience
Těsto
- 2 hrnky pšeničné polohrubé Pernerky
- 1 hrnek cukru
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- 4 vajíčka, bílky a žloutky zvlášť
- kypřící prášek do pečiva
Náplň:
- Rybíz dle chuti
- Borůvky dle chuti
Tipy a triky
Můžeme použít i mražené ovoce podle chuti. Místo polohrubé pšeničné Pernerky můžeme použít i polohrubou špaldovou Pernerku.
Postup
Nejprve si vyšleháme ze čtyř bílků tuhý sníh.
Smícháme všechny ostatní ingredience včetně žloutků. Do této směsi opatrně vmícháme bílky.
Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Do formy na bábovku nalijeme cca půlku těsta a přisypeme ½ dávky ovoce. Nalijeme druhou část ovoce a dáme zbytek ovoce.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut.
Chybí vám ve spíži pšeničná nebo špaldová Pernerka a přitom si chcete upéct tuhle skvělou bábovku? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
